Horde eli lauma

Horde eli lauma on örkkien ja jättien ryhmittymä, johon myöhemmin liittyvät myös peikot, taureenit, verihaltiat, Kezanin hiidet ja Huojinin pandareenit.

Örkit

Örkit ovat tuttuja pelaajille myös Taru Sormusten herrasta ja WoWissa olevat örkit ovat aikalailla samanlaisia, kylläkin myös örkki voi olla sankari. Örkkihahmo voi pelata metsästäjänä, roistoja, shamaanina, manaajavelhona, soturina, kuolonritarina, maagina ja munkkina. Kuten elokuvissa, myös WoWissa örkit ratsastavat susilla. WoW tarinoissa örjeillä on useita valtiaita ja taistelu ihmisten kanssa on kestänyt sukupolvien ajan. Kunnia on örkeille tärkeä, henkilökohtainen asia. Sodat ja shamanismi ovat örkkinen kulttuurin tärkeimpiä osia.

Jätit

Pelissä on jättejä, mutta pelaaja ei voi pelata heitä hahmoina.

Peikko

Peikot eli trolllit ovat Azerothin vanhimpia rotuja Zandalarin alueelta. Peikkoja on hiekka-, jää-, pimeä-, viidakko- ja metsäpeikkoja sekä Zandalari peikkoja. Peikko ratsastaa muinaisella raptorilla ja peikkorodun pelaaja voi pelata useimpia samoja hahmoja kuin ihmisrotu eli metsästäjä, maagi, pappi, roisto, shamaani, soturi, kuolonritari, druidi, manaajavelho ja munkki.

Taureeni

Taureeni tai tauri on myös yksi Azerothin alkuperäisiä rotuja. Taureenit ovat opiskelleet shamanisma ja druideja ja heidän nimensä tullee kreikansanasta taurus, eli härkä. Taureenit ratsastavat liskomaisella kodolla. Myös taureeni hahmo voi pelata useampaa saatavilla olevista hahmoista.

Hylätyt epäkuolleet

Suurin osa muita hahmorotuja vihaavat hylättyjä epäkuolleita, jotka vain pyrkivät löytämään oman paikkansa WoWin maailmassa. Catalysmin jatko-osassa heihin liittyi epäkuolleita valkyrioita. Hylätty epäkuollut voi ratsastaa joko luurankohevosella tai sotaluurankohevosella.

Verihaltia

Entinen korkeahaltia, sittemmin Blood elves eli verihaltiat liittoutuivat aluksi nagojen kanssa ja ryhtyivät Illidanin palvelijoiksi. Verihaltiat jakautuvat kolmeen ryhmään eli thalassialaiset haltiat, Illidari sekä Scryerit. Myös haltia voi pelata useampaa ei hahmoluokkaa. Haltian ratu on Hawkstrider, linnunoloinen eläin.

Hiidet

Hiisi eli goblini on ollut monissa peleissä jo ennen WoWia ja WoWissakin hiisi on lyhyt ja vihreä olento. Hiisi on neutraali ja useimmiten käy kauppaa molempien taisteliven puolien kanssa. Hiisien pomona on kauppiasprinssi Jastor Gallywiz ja heillä on ratsuina kolmipyöriä. Myös hiisi rodulla on saatavilla useampi eri hahmoluokka.