Lisämahdollisuudet

Pelaajan ammatti

Pelaajan hahmolla on myös pelissä ammatti ja sivuammatti. Ensisijaiset pelaajahahmon ammatit ovat kerääminen, malmien louhinta, eläinten nylkeminen, alkemia, sepäntaito ja takominen, lumoaminen, konetekniikka, kaivertaminen, jalokivityöt, nahkan työstäminen ja räätälöinti. Toissijaisena ammattina ovat arkeologia, ruoanlaitto, ensiapu ja kalastus.

Ammatin avulla hahmot saavat alusta alkaen tuloja ja kokemuspisteitä ilman, että hahmojen pitää heti lähteä taisteluihin.

Taistelut

Monet pelaajat tykkäävät viettää suurimman osan WoW ajastaan taistelukentillä, jossa lauman ja liittouman joukkueet pelaavat toisiaan vastaan, koska sieltä saa kerättyä honor-pisteitä. Taistelukentillä on myös mahdollista suorittaa tehtäviä. WoWissa on vuoden jokaiselle päivällä Daily battground eli taistelukentän taistelut kutsuvat pelaajia. Näiden taisteluiden lisäksi on myös jokaisen viikonlopun Call to Arms erikoistaistelukentät.

Dungeons eli luolastot

Nämä ovat niitä tehtäviä ja seikkailuja, jotka vaativat isompaa ryhmää, ja ovat saatavilla pelaajille tasoilla 15-110 ja sitten vaativammat luolastotehtävät yli tason 70 hahmoille.

Luolastoissa on yleensä aluksi taisteltava läpi helpompien vastustajien, mutta niidenkin kanssa yleensä tarvitaan useampaa pelaajaa ja jokainen luola päättyy vaikeampaa vastustajaan.

Ryhmässä tulee olla mukana erihahmoja erilaisilla ominaisuuksilla ja mitä paremmin pelaajat käyttävät oman hahmonsa parhaita ominaisuuksia, sitä paremmmin ryhmä suoriutuu tehtävästään. Ryhmässä on viisi jäsentä, joista pitää löytyä kolem eri roolia. Ensinnäkin pitää olla joku joka toimii healerina eli pystyy auttamaan toisia jotka saavat taisteluissa osumaa. Tällaisia hahmoja ovat esim. pappi, druidi, munkki, paladiini tai shamaani. Sitten tarvitaan joku, joka ottaa osumia vastaan eli tankki, jollaisena voi toimia paldiini, munkki, druidi, soturi tai kuolonritari ja kolmantena ryhmänä sitten oikeastaan mikä tahansa muu, joka pystyy tekemään jatkuvaa tuhoa vastustajille.